Indiske billeder

 
Indien er fuldt af motiver.
Stærke farver og stærke historier.
Jeg er sygeplejerske og amatørfotograf
og har rejst som turist i Indien.
 

Her vil jeg fortælle om brødrene Bhansali, en indisk familie, som sælger diamanter til de rige og bygger hospitaler og skoler til de fattige for pengene. De ser det som livets mening at bruge deres ressourcer til at hjælpe andre.

Brødrene grundlagde Bhansali Trust i 1969, som siden har fungeret som social- og sundhedssystem for op mod en million mennesker i de tilbagestående og fattige dele af Gujarat og Rajasthan.
     Den røde tråd i trustens arbejde er at skabe mulighed for, at børnene i landsbyerne kan gå i skole. Dette kræver først og fremmest, at børnenes forældre er raske og har arbejde. Bhansali Trust har skoler og hospital samt en vifte af projekter, der alle har som overordnet målsætning at bryde fattigdomscirklen.

 

Billeder

 
ØjenoperationslejrTuberkuloseprogram
Enker og diamanterStammefolk
VaranasiMahabodhi templet i Bodhgaya

Jeg har billeder dels fra verdens største grå stær operationslejr, hvor man dagligt opererer næsten 1000 mennesker, og dels fra familiens tuberkuloseprojekt. Begge projekter er langt mere effektive end statens projekter.

I Radhanpur har familien oprettet diamantsliberier, hvor kun enker med børn arbejder. Her kan de tjene så meget, at børnene kan fortsætte i skolen.

Indien har en befolkning på en milliard. Af dem lever 80 millioner mennesker udenfor det moderne samfund. Det er stammefolk, der lever, som de gjorde for hundrede år siden. Bhansali Trust er en del af et netværk af sociale organisationer som forsøger at hjælpe disse folk til at klare sig økonomisk og samtidig beholde så mange af deres traditioner so muligt.

På hjemmesiden findes også mere typiske turistbilleder fra den ældgamle by Varanasi, og fra Mahabodhi templet i Bodhgaya, hvor buddhister fra hele verden mediterer under det samme træ, som Buddha sad under for 2.500 år siden.

 

Kort med Gujarat, Mumbai, Varanasi og Bodhgaya

 
 

Foredrag

 

Jeg holder gerne foredrag med powerpoint eller dias.
Kontakt mig pr. telefon eller mail.

 
 

Vi har 4 gæster online